Drs. Sjoerd Knobben, psycholoog

Het leven is een ontdekkingsreis...

Ik zie het leven als een ontdekkingsreis. Mensen helpen is daar onderdeel van dat mij veel voldoening geeft. Na vijf jaar binnen de geestelijke gezondheid te hebben gewerkt, ben ik bij IVMV gekomen. De persoonlijke manier waarop er bij IVMV gewerkt wordt, matcht goed met mijn eigen werkwijze.

Mijn kennis, onder meer opgedaan via de studie psychologie, en mijn levenslust, zetten mij aan tot allerlei bezigheden die mij als persoon verbreden en die ik kan toepassen in mijn werk als hulpverlener.

Zo ben ik, naast mijn werk als psycholoog, onder meer actief op het gebied van oosterse vechtkunst. (Kung Fu, Tai Chi, Yoga, meditatie zoals Mindfulness). Dankzij deze achtergrond sta ik open voor nieuwe zienswijzen en trek daar graag lering uit. Zo heeft het Boeddhisme mij geleerd dat wij allemaal in het leven continu op zoek zijn naar wat ons geluk inhoudt en dat er zonder lijden geen geluk is. Ongemak, spanning en lijden zijn onvermijdelijk. Van belang is hoe we met deze dualiteiten omgaan. Ik vind het waardevol als psycholoog mensen te helpen dit lijden te transformeren in kunde en rust.

Momenteel volg ik een boeiende opleiding die psychisch en lichamelijke gezondheid verklaart vanuit evolutie en alle factoren die meespelen. Wanneer we begrijpen wat ons brein en lichaam nodig heeft, kunnen klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Werkdagen: woensdag en vrijdag

naar overzichtNaar onze werkwijze