Drs. Sjoerd Knobben, psycholoog

Waardevol vind ik de rol om anderen te helpen ontwikkelen!

Als mens en psycholoog heb ik wel een oog ontwikkeld voor wat mensen in hun mars hebben. Van nature ben ik open-minded en oplossingsgericht, maar ook doe- en leergierig. ‘Stilstaan’ lukt gelukkig ook. Als zoon van twee artsen ben ik in het medisch wereldje opgegroeid en had tijdens mijn studententijd bovendien een baan als ambulancechauffeur voor de spoedpost. Het assisteren van huisartsen en de hulpverlening waarbij ik bij mensen thuis kwam, was enorm verrijkend.

Na mijn studie psychologie heb ik in huisartsenpraktijken als psycholoog (POH-GGZ) gewerkt en nog even kort bij een organisatie voor mensen met verslavingsproblemen. Sinds 2018 werk ik voor IVMV. Mijn brede interesse in de mens en gezondheid bracht mij in 2017 bij een opleiding dat in een notendop leefstijlgeneeskunde is en heeft de naam klinische psychoneuroimmunologische therapie. Dit heb ik in 2020 afgerond en voegt enorm veel toe als brede gezondheidstherapeut. Zijdelings doe ik al lange tijd aan vecht-kunst, waarvan de laatste 11 jaar Kung Fu. Tai Chi en Qi Qong zijn wetenschappelijk goed onderzocht en mooie manieren om mensen te helpen met het bereiken van gezondheid of simpelweg ontspanning. Voor mijzelf onderdeel van een rode draad en balansgever.

Daarbij kan in dit verhaal dan ook mijn interesse voor (oosterse) filosofie en reizen door Azië niet ontbreken! Naast individuele gesprekken geef ik ook mindfulnesstrainingen bij IVMV. Met verschillende tools in mijn rugzag vind ik het fijn aan te kunnen sluiten met informatie, (gevoels)inzichten of andere handvatten, om de ander te helpen met een gezonder en plezieriger bestaan.

Waar een wil is, is een weg en bij moeilijke onbekende paden is een gids dan wel handig.

Drs. Sjoerd Knobben

Werkdagen zijn di-, wo- en vrijdag.

naar overzichtNaar onze werkwijze