Drs. Maaike de Jong, GZ-psycholoog

Je moet ook kijken naar wat er allemaal wel goed gaat in iemands leven.

Ik ben cognitief gedragstherapeut en daarnaast heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. De opleiding psychologie heb ik jaren geleden in deeltijd gevolgd aan de Universiteit Utrecht in combinatie met mijn werk binnen de jeugdhulpverlening. Sinds 2017 werk ik onder meer bij IVMV.

In de behandeling maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij het uitgangspunt ‘verandering’ is. Hiertoe gaan we o.a. samen op zoek naar gedrag, gedachten en gevoelens, naar factoren die bepaald gedrag uitlokken en factoren die dat in stand houden. Zo nodig pas ik schematherapie toe wanneer er sprake is van problematiek die als het ware vastgeroest zit, patronen die ontstaan zijn in het verleden en nu niet of minder bruikbaar zijn. Vanuit het idee dat wat aangeleerd is ook afgeleerd kan worden.

Ik maak ook gebruik van Acceptance & Commitment Therapy (ACT), waarbij de nadruk ligt op het onder de loep nemen van de richting die je in wilt slaan in je leven en wat er voor nodig is dat daadwerkelijk te gaan doen.

Verder heb ik met succes de basisopleiding tot EMDR-therapeut gevolgd en daarmee kan ik traumatische ervaringen behandelen.

Tot slot vind ik het belangrijk om naast alles wat er niet goed gaat of moeilijk is, ook te kijken naar wat er goed gaat in iemands leven; waar iemand tevreden over is. Dit kan erg helpen bij het herstel van functioneren.

Werkdagen: maandag en vrijdag

naar overzichtNaar onze werkwijze