Drs. Dionne in 't Veld, GZ-psycholoog

Ik vind het fijn een gids te mogen zijn voor de GZ-psycholoog in opleiding.

In april 2016 ben ik bij IVMV gestart als GZ-psycholoog en praktijkopleider. Als GZ-psycholoog verricht ik diagnostiek (wat is er aan de hand) en voer ik psychologische behandelingen uit. Als praktijkopleider begeleid ik de basispsycholoog in zijn of haar opleiding tot BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Ik vind het fijn om een gids te mogen zijn voor de GZ-psycholoog in opleiding, waardoor mijn collega in opleiding optimaal wordt gestimuleerd nieuwe competenties aan te leren en al haar of zijn talenten maximaal te ontwikkelen. Omgekeerd is het heel verrijkend om van de opleideling te leren, niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor het team waarin we werken. Zo leren we van elkaar en houden elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

De meeste tijd besteed ik aan het behandelen van mensen met zowel lichte- als ernstige psychische problemen. Al tijdens mijn studie heb ik bewust gekozen om in de psychiatrie stage te gaan lopen. Door de jaren heen heb ik zowel in de kliniek als ambulant gewerkt met mensen met verschillende psychiatrische aandoeningen variërend van depressieve- en angststoornissen tot persoonlijkheidsproblematiek. Sinds de vuurwerkramp in Enschede heb ik veel mensen behandeld die ernstige traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring met diagnostiek in het algemeen en psychodiagnostisch onderzoek in het bijzonder.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat de motivatie van de cliënt een van de belangrijkste voorwaarden is voor een succesvolle behandeling. Dus bereid zijn je eigen gedrag onder de loep te nemen en zaken te veranderen in jezelf of in je omgeving, hoe zwaar dat ook zal zijn. Een andere heel belangrijke voorwaarde is dat ik zelf heel goed probeer aan te sluiten bij de hulpvraag van de cliënt. Kijken wat hem of haar echt kan helpen om dat doel te bereiken wat hij of zij graag wil bereiken. Tot slot is het natuurlijk van groot belang dat iemand die bij mij komt, zich op zijn of haar gemak voelt.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag (1 maal per 2 weken)

naar overzichtNaar onze werkwijze