Drs. Jansje Schurer, GZ-psycholoog

Door schematherapie leer je de valkuilen kennen uit je kindertijd.

Naast psycholoog ben ik 10 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Begin 2016 heb ik besloten om een punt te zetten achter mijn werkzaamheden als fysiotherapeut en me volledig te richten op psychologie. Hier ligt mijn hart. Een persoonlijke aanpak vind ik erg belangrijk, aangezien ieder individu op zijn manier gevormd is.

Volgens mijn cliënten benader ik ze op een begripvolle, betrokken manier, waarin ik duidelijk ben wat ik van jou verwacht en wat jij van mij kan verwachten. Ook houd ik van humor op zijn tijd. Het is belangrijk om je gehoord te voelen, maar het is ook belangrijk dat je snapt wat je gedrag bij anderen teweeg brengt en dat betekent ook dat ik me confronterend op zal stellen.

In de behandeling werk ik onder andere met cognitieve gedragstherapie. Daarnaast maak ik gebruik van mindfulness. Vaak is kortdurende cognitieve therapie voldoende om emotionele problemen te overwinnen, maar soms lukt dat niet. Daarom heb ik de opleiding tot schematherapeut gevolgd, want schemagerichte cognitieve therapie is ontwikkeld voor deze hardnekkige problematiek. Schema’s zijn valkuilen die beginnen in de kindertijd. Valkuilen bepalen hoe we denken, voelen en handelen en hoe we met anderen omgaan. In de therapie ga je de valkuilen herkennen, begrijpen en leer je hoe je ze kan veranderen. Een voorbeeld van een valkuil is dat je jezelf continue opzij zet voor anderen en jezelf vergeet. Wil je meer weten over schematherapie, kijk dan verder op deze site onder het kopje ´diagnostiek en behandelingen´.

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag.

naar overzichtNaar onze werkwijze