Karlijn Oude Egberink, PMT

Er is niets mooier dan door middel van bewegen aan je eigen gedrag werken!

In 2010 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut in Zwolle. Daarna ben ik op verschillende plekken werkzaam geweest en ben ik met diverse doelgroepen in aanraking gekomen. Sinds 2013 werk ik voor IVMV.

Van jongs af aan wilde ik de zorg in en iets kunnen betekenen voor mensen. Aangezien één van mijn hobby’s sport en bewegen is, lag het voor de hand om te kiezen voor het vak PMT. Want wat is er niet mooier dan door middel van bewegen aan je eigen gedrag te kunnen werken. Bewegen inzetten bij de behandeling helpt mensen in hun kracht te zetten, maar geeft ook de mogelijkheid om jezelf te confronteren met met je eigen (ongewenste) gedragspatronen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen ‘valkuilen’. Ik ervaar dat mensen het prettig vinden om op andere manier dan alleen praten aan hun doelen te werken. Het is voor mij een voorrecht dat ik hen hierbij mag begeleiden.

PMT is een ervaringsgerichte behandelmethode die in het teken staat van vooral ‘doen’ en ‘ervaren’. Samen met de client werk ik aan de volgende thema’s: ontspanning, grenshantering, assertiviteit, vertrouwen en/of bijvoorbeeld agressieregulatie.

De PMT module maakt onderdeel uit van een multi-disciplinaire behandeling bij mensen met angst, vermoeidheidsklachten, chronische pijn, depressie en/of communicatieproblemen. Dat betekent dat ik veel samenwerk met psychologen, psychiaters en fysiotherapeuten. Ik bied zowel individuele therapie als groepstherapie.

Werkdagen: maandag, dinsdag (tot 14.00 uur) en donderdag

naar overzichtNaar onze werkwijze