Sonja Schreurs, psychomotorisch therapeut

De kracht van je lijf kan je helpen herstellen van onverwerkte trauma's

Al van jongs af aan heb ik een brede interesse ontwikkelt in bewegen en het lichaam. Vanuit mijn sportachtergrond en sportopleiding heb ik ervaren hoeveel beweging met je lichaam en geest doet. Het was dan ook vanzelfsprekend voor mij dat ik mensen wilde helpen dit ook te laten ervaren.

Sinds 2001 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut en heb ik in verschillende GGZ instellingen gewerkt. In 2008 heb ik mijn Master Psychomotorische therapie afgerond. In 2016 heb ik me meer gespecialiseerd in problematiek rondom trauma en hechting. Daarbij maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan in de opleidingen van de Sensorymotor Psychotherapy . Deze van oorsprong Amerikaanse lichaamsgerichte therapie gaat uit van de kracht van het lichaam om te herstellen van niet verwerkte trauma’s. Niet het verhaal, maar hoe het lichaam in het hier en nu omgaat met nare ervaringen uit het verleden staan centraal in de therapie.

Vanuit het lichaam durven stilstaan bij wat er in het hier en nu gebeurt, er met alle aandacht naar toe mogen gaan, maakt dat er een beweging kan ontstaan, die weer nieuwe inzichten geeft en maakt dat oude patronen losgelaten kunnen worden. Een mooi proces waar ik mensen graag in begeleid.

Momenteel ben ik op vrijdag werkzaam bij IVMV.

naar overzichtNaar onze werkwijze