Dr. Henri de Berk, psychiater

Ik wil patiënten graag helpen zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en in vrijheid de wijze waarop zij hun leven vorm en inhoud geven, te bepalen.

Henri de Berk specialiseerde zich na zijn studie geneeskunde tot psychiater. Hij deed in de jaren ’80 onderzoek naar afhankelijkheid van slaap- en kalmeringsmiddelen, een onderzoek waarop hij in 1988 promoveerde. Hij volgde opleidingen in cliëntgerichte psychotherapie, relatie- en gezinstherapie en hypnose en hypnotherapie. Hij behandelde klinisch en ambulant patiënten met psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Naast behandeling van de bovengenoemde stoornissen biedt hij behandeling van enkele speciale probleemgebieden zoals medicijnverslaving, gecompliceerde rouw, conversie, onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en psychotrauma.

Visie

  • de patiënten te helpen zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en in vrijheid de wijze waarop zij hun leven vorm en inhoud geven, te bepalen;
  • de patiënten in de gelegenheid te stellen hun eigen ontwikkeling door te maken;
  • de patiënten te helpen zich te ontwikkelen tot zich ontwikkelende mensen;
  • en op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van de wereld.
naar overzichtNaar onze werkwijze