IVMV

 

  

Werkwijze


Na je aanmelding, wordt je gebeld door onze behandelcoördinator of jouw aanstaande behandelaar om een eerste afspraak te maken. De aanmelding kan via deze site (zie de knop Aanmelding) of telefonisch. Om voor behandeling in aanmerking te komen heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts of bedrijfsarts. Een verwijzing is niet nodig als het gaat om particuliere (onvergoede) zorg. De verwijzing dient te zijn uitgeschreven vóór jouw eerste gesprek met de psycholoog.
Let op, neem de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak.
Tijdens het eerste gesprek worden jouw klachten geïnventariseerd en wordt bepaald of er sprake is van een psychische stoornis en of deze recht geeft op vergoeding door een zorgverzekeraar. De implicaties voor de kosten van de behandeling zullen eveneens met je doorgenomen worden. In het tweede gesprek zal het behandelplan worden besproken en kan de behandeling starten.
De tijdstippen van de verdere afspraken worden in overleg met jou gepland.

De maximale behandelduur hangt sterk af van de aard en ernst van de klachten en de wijze waarop je zelf in het dagelijks leven met de therapie aan de slag gaat. Je kunt binnen de basis-GGZ worden behandeld indien de inschatting is dat de behandeling relatief van korte duur is. Bij complexere problematiek zal in overleg met jou en met jouw huisarts besproken worden of de behandeling binnen de specialistische GGZ (S-GGZ) moet plaatsvinden. IVMV voert zowel behandelingen uit binnen de basis-GGZ als binnen de S-GGZ.

 

Vergoeding

Zowel de basis-GGZ als de S-GGZ valt in het basispakket van jouw zorgverzekering. Je eigen risico wordt wel aangesproken; dat is in 2015 375 euro. Indien mogelijk declareren wij de kosten na afloop van de behandeling rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar. Bij enkele zorgverzekeraars (waarmee wij geen contract hebben) moet je onze declaratie zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Het door jouw zorgverzekeraar vergoedde bedrag, maak je daarna over aan ons. Wij nemen genoegen met het bedrag dat jouw zorgverzekeraar vergoed. Dus behalve je eigen risico, zijn er geen aanvullende kosten aan jouw behandeling verbonden.

Meer weten? Download dan onze PDF over GGZ regelgeving (regelgeving GGZ) of mail naar: info@ivmv.org. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze behandelcoördinator dr. M. Blokhorst, mobiel: 06-41897888.
© 2014 IVMV Hoofdlocatie:

Geessinkbrink 7
7544 CW Enschede
info@ivmv.org

 

Andere locaties:

  • Geessinkbrink 7, 7544 CW
  • Prinsestraat 22c, 7513 AL
  • Ripperdastraat 5, 7511 JP